Calliditas överväger parallellnotering på Nasdaq i USA

Styrelsen i forskningsbolaget Calliditas vill utreda förutsättningar för att erbjuda notering av så kallade depåbevis på Nasdaq i USA.
Calliditas överväger parallellnotering på Nasdaq i USA - pippett-provror-700_binary_6840225.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Calliditas har lämnat in ett utkast till registreringsdokument till den amerikanska finansmyndigheten SEC om ett ”potentiellt” erbjudande av amerikanska depåbevis (som representerar ett visst antal stamaktier) och en notering av dessa.

”Antalet amerikanska depåbevis som kan komma att erbjudas, antalet underliggande stamaktier som kan komma att emitteras och priset för sådana värdepapper har ännu inte bestämts”, skriver bolaget.

En parallellnotering är ”tänkt att främja bolagets tillgång till den publika kapitalmarknaden i USA”, uppger Calliditas.

Stamaktier ska vara fortsatt vara noterade på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets