Cevian finansierar ny professur vid Handelshögskolan

Handelshögskolan i Stockholm inrättar en ny professur i finansiell ekonomi.

Den nya professuren vid Handelshögskolan i Stockholm har möjliggjorts genom en donation från Cevian Capital om 50 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från Handelshögskolan i Stockholm.

Professuren stödjer forskning inom området och ökar därmed svensk konkurrenskraft och kommer att innehas av professor Bo Becker, en av Sveriges mest välkända forskare inom området. Bo Beckers forskning fokuserar på företagsfinansiering, med särskilt fokus på marknaden för företagskrediter.

– Vi är mycket tacksamma över Cevian Capitals engagemang i forskning och utbildning inom finansiell ekonomi. Bolagets långsiktiga stöd till Handelshögskolan visar att de tror på idén att ge tillbaka till samhället och hjälpa framtida generationer av ledare och beslutsfattare, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Investmentbolaget Cevian Capital grundades år 2002 av Handelsalumnerna Lars Förberg och Christer Gardell och förvaltar idag över 13 miljarder euro.

– I över 100 år har Handelshögskolan spelat en viktig roll i att bygga ett blomstrande och konkurrenskraftigt svenskt näringsliv. Vi är stolta över att investera i Handelshögskolans förmåga att även framöver kunna erbjuda högsta akademiska standard. Detta ger skolan förutsättningarna för att utbilda även morgondagens ledare, säger Lars Förberg, medgrundare av Cevian Capital.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.