Cherrys finanschef: Vi har inte fått ut den önskade effekten

Under onsdagskvällen meddelade Cherry att man reviderar helårsprognoserna för koncernens resultat. Det är spelkoncernens andra vinstvarning på kort tid.

I augusti justerade spelkoncernen Cherry ned helårsprognoserna med anledning av en misslyckad integration av spelbolaget Come On. I samband med detta fick Come Ons vd lämna företaget och stora delar av ledningen byttes ut.

”Den snabba sammanslagningen av nätspelsverksamheterna till Come On har medfört ett intensivt integrationsarbete och därmed påverkat tillväxten”, skrev spelkoncernen när man justerade ned årets resultatprognos i augusti.

Det är fortfarande dotterbolaget Come On som skapar problem för koncernen.

”Integrationsarbetet av Come On har inte genomförts enligt plan och den fördröjning som uppstod under sommaren, i kombination med felaktiga marknadsföringsbeslut, har bidragit till högre kostnader och sämre resultatutveckling än planerat”, står det i pressmeddelandet som skickades ut på onsdagskvällen.

Spelkoncernens finanschef Christine Rankin berättar att ytterligare nedjusteringar av resultatprognosen kommer från den nya ledningsgruppen.

– Den nya ledningen har konstaterat att siffrorna som den tidigare ledningen har presenterat inte är relevanta, därav vinstvarningen, säger hon till Affärsvärlden.

Ett av de observerade problemområdena är marknadsföringen. Då bolaget rapporterar nästa vecka och är inne i en tyst period vill finanschefen inte delge några detaljer. Men hon är inte nöjd.

– Vi har inte fått ut den effekt vi ville ha. Till exempel har de kanske inte genomförts via de mest effektiva kanalerna, något mer kan jag inte säga.

Hur är stämningen i bolaget efter två så tätt påföljande vinstvarningar?

– Jag skulle säga såhär: det är aldrig kul att vinstvarna, men vi går starka ur detta. Vi kommer göra allt för att rätta till starkare tillväxt och bättre lönsamhet, säger Christine Rankin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets