Citi: Sälj tobaksjätten

Citi förblir försiktiga till Swedish Match även efter tobaksbolagets rapport i dag.

Resultaten för den skandinaviska kärnverksamheten för snus var starkare än väntat, men det uppvägs mer än väl upp av svagheter på annat håll, konstaterar Citi. Banken fortsätter tro att det finns nedsidesrisker i Skandinavien, även om det är sant att det inte finns något ytterligare stöd för denna uppfattning i Q2.

När Citi blickar framåt anser man det sannolikt att en förbättring för den skandinaviska snusvinsten under det andra halvåret sannolikt skulle uppvägas av ökade utgifter på USA/internationellt snus.

Citi tror inte på någon acceleration för Tändprodukter och STG under det andra halvåret.

Inledningen av 2015 för sannolikt med sig en skattehöjning, vilket Citi tror kan utlösa mer handel nedåt.

Citi har rekommendationen sälj för Swedish Match, samt riktkursen 211 kronor, vilket är en upprepning. Analyshuset upprepade sälj även efter den första kvartalsrapporten i år.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.