Collector mer än fördubblade vinsten

Nischbanken Collector redovisar högre intäkter, räntenetto och en betydligt högre vinst under det andra kvartalet, jämfört med året innan.
Collector mer än fördubblade vinsten - Collector
Collector är en nischbank som bland annat erbjuder finansieringslösningar för privat- och företagskunder. Huvudkontoret ligger i Göteborg och bolaget har varit noterat sedan 2015.

De totala intäkterna uppgick till 671 miljoner kronor (557).

”Det andra kvartalet av 2021 är ett säsongsmässigt starkt kvartal vilket har bidragit till en stark finansiell utveckling. Rörelseintäkterna har under kvartalet påverkats positivt av säsongseffekter som uppskattas till cirka 30 miljoner kronor. Huvuddelen av dessa intäkter är hänförliga till ränteintäkter inom Privatsegmentet. Rörelseintäkterna har även påverkats positivt med 12 miljoner kronor genom en uppvärdering av investeringen i kreditfonden Cordet”, säger vd Martin Nossman.

Räntenettot uppgick till 572 miljoner kronor (461).

Provisionsnettot blev 75 miljoner kronor (77).

Rörelseresultatet blev 219 miljoner kronor (102).

Nettoresultatet blev 171 miljoner kronor (76), och per aktie 0,83 kronor (0,37).

Låneportföljen uppgick till 34 722 miljoner kronor (28 970). Tillväxten drivs främst av företags- och fastighetskrediter, framgår det av rapporten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets