Danske: Därför är kycklingbolaget köpvärt

Danske Bank ser en förbättring på kycklingmarknaden i april. Rekommendationen för bolaget blir kvar på köp.

”Det kan indikera att den negativa mediala uppmärksamheten mattas av. Vi väntar oss en fortsatt stark utveckling i Sverige och Danmark. Trots att försäljningstillväxten troligen kommer hämmas av lagerminskningar under första halvåret 2014 ser vi att en förbättrad försäljningsmix och effektivitet bidrar till att hålla uppe marginalerna”, skriver banken i måndagens morgonbrev.

”Handeln i Norge är i fokus givet de förbättrade marknadsutsikterna där. Vi hoppas också höra mer om omförhandlade kontrakt med Coop Norge (efter att ha förvärvat ICA Norge) där vi ser en god chans för Scandi Standard att få en stor del av volymerna”, hävdar banken vidare.

Rekommendationen för Scandi Standard är kvar på köp med 60 kronor i riktkurs.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.