”Det är ett sätt att arbeta smartare”

Bart Adam på Securitas har utsetts till Årets CFO, efter framgångarna med den nya strategin. Han försäkrar att ökad fokus på teknik inte handlar om att byta människor mot maskiner.

Tisdagen den 22 mars 2016 klockan 07.58 utlöser två självmordsbombare – med nio sekunders mellanrum – varsin sprängladdning i den internationella avgångshallen på flygplatsen Zaventem utanför Bryssel. Fyra dagar tidigare hade ­Securitas finanschef, Bart Adam, bestämt sig för att inte resa med flyg just denna dag. När hans hustru ringer honom strax före klockan nio på morgonen och meddelar att det skett ett terrordåd på flygplatsen sitter han i stället och jobbar i familjevillan i den lilla staden Bonheiden, som ligger mellan Antwerpen och Bryssel.

Bart Adam bestämmer sig för att åka till flygplatsen. Det är ingenting som direkt ingår i hans uppgifter som finanschef, men det faktum att Securitas har 60 personer som arbetar på flygplatsen leder till frågor som han känner måste besvaras snarast: Lever de? Är någon skadad?

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här