DI: Fyra aktier som kan stiga 1 000 procent

Dagens Industri rekommenderar fyra aktier som har potential att tiofaldiga sitt börsvärde inom fem år.

Det är DI:s analytiker Ulf Petersson som har valt ut fyra tillväxtbolag som kan komma att lyfta rejält på börsen.

En av aktierna som bedöms kunna kunna tiofaldiga börsvärdet på fem år är sportspelsunderleverantören Kambi. Aktien har rasat med 40 procent, men då livespelbranschen spås växa kraftigt de kommande åren ses aktien ha potential att generera 1 000 procent i avkastning de kommande fem åren.

Braincool är medicinteknibolaget som ännu är oprövat och därmed innebär hög risk. Aktien har fallit från 19 kronor till dagens 4,5 kronor, vilket Petersson menar gör det attraktivt för investerare.

Auktionssajten Lauritz tillhör de stora förlorarna bland bolagen som börsnoterades under fjolåret med en nedgång på 70 procent från teckningskursen på 16 kronor.

Bolaget har präglats av flera vinstvarningar och ett vd-byte, men Petersson menar att en mer strukturerad verksamhet skulle kunna värderas 20-25 gånger rörelsevinsten, tack vare sin e-handelsstatus.

Det skamfilade annonssökbolaget Eniro rekommenderas av DI:s analytiker, trots att bolaget rasat med 98 procent de senaste tre åren.

Eniros potential motiveras av förbättrade lånevillkor för företaget eftersom två tredjedelar av långivarna har gått med på att omvandla delar av lånen till aktiekapital.

Petersson menar att det snabbt växande annons-och e-handelslandskapet i kombination med en förbättrad finansiell ställning skulle kunna innebära att Eniro inom fem år återigen är ett miljardföretag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.