DI: Teckna nykomlingen

Den goda tillväxten och framtidspotentialen när alla prylar kopplas ihop via internet gör CLX Communications värd att teckna. Ytterligare ett styrkebesked är att bolaget redan innan börsintroduktionen har skrapat ihop en imponerande ägarlista. Det skriver Dagens Industri i fredagens utgåva och rekommenderar teckna aktien.

Enligt uppgift är erbjudandet redan fulltecknat. Bolaget är verksamt inom en SMS-tjänst och försäljning av en mjukvarutjänst till teleoperatörer som gör att de själva kan sälja mobiltjänster. Ett nytt tredje ben är tjänster inom det så kallade sakernas internet.

CLX beräknas göra en rörelsevinst på strax över 100 miljoner kronor i år.

Därmed värderas ett skuldfritt bolag till 19 gånger rörelsevinsten, medan p/e-talet är 26. Tidningen anser att det är en ganska attraktiv värdering sett till att tillväxten varit över 40 procent.

Aktien kan tecknas hos Carnegie, Handelsbanken och Nordnet. Teckningskursen är 54-59 kronor per aktie, motsvarande ett börsvärde på 1,75-1,91 miljarder kronor. Teckningstiden för allmänheten löper till den 6 oktober och aktien noteras på Stockholmsbörsen den 8 oktober

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder