Nettosparandet i aktiefonder ökade med 11 miljarder i april

Nettosparandet i fonder var nära 20 miljarder kronor under april, enligt Fondbolagens Förening.
Nettosparandet i aktiefonder ökade med 11 miljarder i april - BÖRS OCH PENGAR aktiehandel
Foto: Henrik Montgomery/TT

Liksom under tidigare månader i år gjordes nettoinsättningar i aktiefonder (11,4 miljarder) och långa räntefonder (6,9 miljarder). Blandfonder fortsatte att minska (-2,2 miljarder) medan korta räntefonder nu hade ett inflöde (3,9 miljarder). Totalt uppgick inflödet till 19,6 miljarder kronor.

”Trots en något svagare aktiemarknadsutveckling under april var nysparandet i fonder mycket stort. Bland aktiva fondsparare är trenden ihållande med fortsatt stora insättningar i globala aktiefonder”, säger Fredrik Hård, ekonom på Fondbolagens förening.

Värdet av den totala fondförmögenheten ökade med 6 miljarder kronor under april till 7 699 miljarder kronor. 68 procent av den totala förmögenheten låg i aktiefonder.

FONDSPARANDE TOTALT

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Valour