Diös säljer fastigheter i Sundsvall och Umeå för 212 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Diös har i två transaktioner avyttrat två fastigheter i Sundsvall och Umeå med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 15 100 kvadratmeter.
Diös säljer fastigheter i Sundsvall och Umeå för 212 miljoner kronor - BOSTAD
Bostäder och lägenheter. Foto: Judit Nilsson/TT

Försäljningspriset är på totalt 212 miljoner kronor och frånträde sker under april. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Under årets första kvartal har vi gjort fem fastighetsaffärer, vilket är ett gott tecken på att transaktionsmarknaden börjar bli mer aktiv igen. Vi fortsätter att fokusera vårt bestånd mot kontor, helt i linje med vår portföljstrategi”, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

I Sundsvall avyttras den fullt uthyrda fastigheten Skönsberg 1:73, innehållandes lättindustri, kontor och gym, till köparen Hjertman Fastigheter. I Umeå avyttras fastigheten Stipendiet 2 till Lärkstaden i samarbete med det lokala fastighetsbolaget Lerstenen. Fastigheten innehåller lokaler för handel, restaurang och bostäder.

Det årliga hyresvärdet för båda fastigheterna uppgår till 23,2 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 99 procent. Transaktionerna sker i bolagsform och redovisas under andra kvartalet 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets