Dubbla köpråd från Börsveckan

Två aktier får köpråd i veckans nummer av Börsveckan.
Aktier, Fonder
Foto:TT

Börsveckan rekommenderar köp i Skistar och Nobina medan Clemondo får en säljrekommendation. Rådet för H&M och Serneke är avvakta, enligt den senaste utgåvan av tidningen.

Skidanläggningsbolaget Skistar och bussoperatören Nobina har båda rasat drygt 30 procent sedan toppnivåerna tidigare i år. Det ger bra köplägen i aktierna, anser Börsveckan.

H&M lämnade en stark rapport för det första kvartalet med rejält stärkta marginaler och god tillväxt. Men i mars var det tvärnit, påpekar Börsveckan som dock tror att klädjätten kommer bli en relativvinnare i krisen.

”Med viss tvekan sätter vi rådet avvakta, även om vi gillar bolaget och att det är närmare köp än sälj för tillfället”, skriver Börsveckan om H&M.

Kemiföretaget Clemondo har gått urstarkt på börsen med draghjälp av produkter inom handrengöring. Men aktien är nu övervärderad, enligt Börsveckan som sätter en säljrekommendation.

Om Serneke hade ett år med utmaningar 2019 så har inte 2020 blivit lättare för byggbolaget, då man nyligen skjutit upp försäljningen av prestigeprojektet Karlatornet, menar Börsveckan och rekommenderar avvakta i Serneke.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.