Ekobrottsmyndigheten överklagar domen mot Bonnesen

Ekobrottsmyndigheten, EBM, överklagar den friande domen från den 25 januari mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.
Ekobrottsmyndigheten överklagar domen mot Bonnesen - WEB_INRIKES
Stockholms tingsrätt friar Swedbanks tidigare VD Birgitte Bonnesen. Hon stod åtalad för grovt svindleri alternativt grov marknadsmanipulation, samt för röjande av insiderinformation. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

”Efter att noga ha gått igenom tingsrättens dom kan vi konstatera att vi inte delar tingsrättens bedömningar och slutsatser. Idag har vi därför lämnat in ett överklagande där vi yrkar att Svea hovrätt, med ändring av tingsrättens dom, dömer den före detta bank-vd:n för grovt svindleri i första hand och grov marknadsmanipulation i andra hand, samt för obehörigt röjande av insiderinformation, allt i enlighet med åtalet från januari 2022”, säger Thomas Langrot, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets