Elanders vidtar kostnadsåtgärder

Elanders inleder ett kostnads- och effektiviseringsprogram under fjärde kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Åtgärderna kommer främst att beröra den tyska verksamheten inom Elanders underkoncern LGI, som utgör en del av affärsområdet Supply Chain Solutions.

Programmet kommer att ge engångskostnader om cirka 60 miljoner kronor som kommer att belasta resultatet i det fjärde kvartalet. Programmet beräknas ge årliga besparingar med motsvarande belopp med start från och med år 2020.

“Effektiviseringsprogrammet fokuserar på att sänka de fasta kostnaderna och öka den interna effektiviteten. Detta sker bland annat genom åtgärder som reducerar indirekta kostnader, såsom till exempel kostnader för administration och andra stödfunktioner. Antalet ledande befattningshavare kommer samtidigt att minskas för att skapa kortare beslutsvägar, vilket både kommer att öka effektiviteten samt sänka de fasta kostnaderna”, skriver bolaget.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här