Electrolux avbryter köpet av GE:s vitvaruverksamhet

Vitvarukoncernen Electrolux kommer inte att genomföra förvärvet av General Electrics vitvaruverksamhet. Uppsägningen gäller från och med den 7 december 2015 och förvärvet kommer därför inte att genomföras.

Det hävda köpet medför att General Electric har begärt av Electrolux att betala en termination fee om 175 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det planerade förvärvet offentliggjordes den 8 september 2014. Som tidigare meddelats inledde det amerikanska justitiedepartementet den 1 juli 2015 en domstolsprocess mot Electrolux och GE för att försöka stoppa förvärvet.

Under perioden januari till september 2015 har transaktionskostnader om 266 miljoner kronor och kostnader för det förberedande integrationsarbetet om 136 miljoner kronor belastat resultatet. Motsvarande kostnader för det fjärde kvartalet 2015 bedöms uppgå till cirka 175 miljoner kronor. Resultatet för det fjärde kvartalet 2015 kommer därutöver att belastas med kostnader hänförliga till brygglånet om cirka 225 miljoner kronor.

Electrolux kommer att hålla en telefonkonferens klockan 09.00.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.