Elizabeth Warren vill bryta upp Amazon efter rapporter om konkurrenshämmande beteende

Amerikanska senatorn Elizabeth Warren vill att e-handelsjätten Amazon ska styckas upp efter Reuters rapport om att bolaget dels kopierat andras produkter och dels riggat sökresultat i Indien. Det skriver Reuters.
Jeff Bezos
Amazons Jeff Bezos. Foto: Cliff Owen/TT
”Dessa dokument visar det vi befarat om Amazons monopolkraft, att bolaget är villigt och har möjligheten att rigga plattformen för att gynna sin vinst medan små företag och entreprenörer drabbas”, kommenterade Amazon-kritikern i ett twitter-inlägg.

Amazon har kommenterat uppgifterna och sagt att de är faktamässigt inkorrekta och utan bevis. I gårdagens artikel från Reuters hänvisade nyhetsbyrån till tusentals sidor av interna dokument och mejl från Amazon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.