Elmotorcykelbolaget Cake måste ha in nya pengar akut

Elmotorcykelbolaget Cake är i akut kapitalbehov, enligt uppgifter till Breakit.
Elmotorcykelbolaget Cake måste ha in nya pengar akut - sdljIUl6qfy6w0-n5h
Elmotorcyklar av märket Cake. Foto: TT

Bolaget siktar på att stärka likviditeten genom en Series-C finansieringsrunda, men för att ens kunna genomföra detta måste man snabbt ta in pengar. Därför vill man först göra en bryggrunda.

Bryggrundan har ett tak på 70 miljoner kronor. De befintliga ägarna, vilka uppmanas av vd Stefan Ytterborn att delta i rundan, kan teckna nya aktier till en värdering av hela Cake på cirka 430 miljoner kronor. Det är nästan 80 procent lägre än värdet på två miljarder kronor som Cake erhöll vid en föregående runda hösten 2021.

Den större rundan uppges bli på cirka 50 miljoner dollar, motsvarande 524 miljoner kronor, och väntas bli genomförd under våren 2024.

Ytterborn har varnat att om Cake inte erhåller pengarna kan det titta på andra alternativ, inklusive en försäljning till ett värde långt under det egentliga värdet på bolaget.

Cake hade förra året en omsättning på 99 miljoner kronor, ett rörelseresultat på -263 miljoner kronor och ett kassaflöde från löpande verksamhet på -369 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG