Embracer lägger ner studio

Gamingbolaget Embracer lägger ned sin studio Volition, en studio som ligger bakom bland annat Red Faction och Saints Row.
Embracer lägger ner studio - Embracer Saints row
Saints Row är ett av spelen som Volition utvecklat.

”I juni tillkännagav Embracer Group ett omstruktureringsprogram för att stärka Embracer och behålla sin position som en ledare inom dataspelbranschen”, uppger företaget på Linkedin. ”Som en del av detta program utvärderades de strategiska och operativa mål och fattade det svåra beslutet att stänga Volition med omedelbar verkan.”

Volition grundades 1993 under namnet Parallax Software, och utvecklade då dataspelserien Descent. År 1996 antog man namnet Volition, och därefter skapades Summoner, Red Faction och Saints Row.

Studion har även skapat FreeSpace. Studion förvärvades av THQ år 2000 och såldes till Deep Silver när THQ ansökte om konkurs 2017. År 2022 lanserade Volition en reboot av Saints Row. Recensionerna var medelmåttiga, enligt The Verge.

Exakt hur många som påverkas av beslutet och hur stor besparing som Embracer gör anges inte.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.