Embracer stärkt på lång sikt av förvärven enligt analytiker

Embracer levererade i slutet av förra veckan en stark rapport för det andra kvartalet i räkenskapsåret, enligt både Pareto och ABG Sundal Collier. Den senare pekar på att det finns en kortsiktig nedsiderisk för aktien i det tredje kvartalet.
Lars Wingefors, VD Embracer.
Embracers Lars Wingefors. Foto: Tobias Ohls.
”Vi tror att marknadn bör vara förberedd på ett något långsammare kvartal för Games-segmentet. Pipelinen med nya spel i det tredje kvartalet är tunnare jämfört med de senaste två kvaertalen”, skriver ABG Sundal Collier i sin analys.
Investmentbanken kommer fram till en justerad ebit om 455 miljoner kronor för det innevarande kvartalet, vilket är 17 procent lägre än konsensus.

Det är väldigt tidigt, och katalogförsäljningen under julsäsongen skulle kunna överraska. Givet dagens läge tror man ändå att konsensus lär komma ned inför nästa kvartalsrapport.

ABG Sundal Collier ser samtidigt ett högre riktkursintervall för aktien om mellan 157 till 228 kronor (156-212) på grund av stärkta långsiktiga utsikter, där mitten av det ändå representerar tydlig uppsida från dagens kursnivåer.

Investmentbanken Pareto räknar med ett högre ebit-resultat i nästa kvartal och ser positivt på den senaste kvartalsrapporten och de aviserade förvärven.

De räknar dock också med en viss avmattning för de flesta segment i det tredje kvartalet till följd av färre nyreleaser, ihop med lägre volym och prispunkter för katalogförsäljningen. Vidare kommer inte alla nyförvärv konsolideras i det tredje kvartalet, varför endast affärsdivisionerna Saber och Deep Silver väntas få förvärvsdrivet stöd.

Embracer-aktien faller 4,7 procent på börsen idag, trots att analytikerkåren har skruvat upp sina riktkurser efter rapporten med upprepade köprekommendationer.

Enligt Bloomberg är den genomsnittliga riktkursen från analytikerkåren 211 kronor för aktien, med endast köprekommendationer.