Embracer stiger kraftigt – rykten om försäljning av Tomb Raider-rättigheter

Gamingbolaget Embracer stiger med drygt 6 procent efter lunch på tisdagen, efter att ha handlats kring nollstrecket under förmiddagen.
Lars Wingefors, VD för Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Embracer

Bolaget har inte släppt några nyheter men det cirkulerar obekräftade uppgifter om att Embracer ska ha sålt Tomb Raider-rättigheterna till Amazon. Uppgifterna kommer från sajten Fellowship of Fans, ett community för Tolkien-fans, och lades ut under gårdagen.

”Embracer Group har just sålt sina rättigheter till ”Tomb Raider” till Amazon för en affär som vi exklusivt kan avslöja är ett övergripande paket på cirka 600 miljoner, vilket gör det till Amazons näst största köp efter köpet av TV-rättigheterna till ”Sagan om ringen”: The Rings of Power”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco