Carasent rusar på bud från EG

EG Norge AS har lagt ett kontanterbjudande om att förvärva alla utestående aktier i Carasent till ett pris av 20 NOK per aktie. Aktien rusar 30%.
Carasent rusar på bud från EG - Carasent
Foto: Carasent

Kontanterbjudandet innebär en premie på 40% jämfört med senaste stängningskurs fredag den 26 april.

Budet har stöd från aktieägare som representerar 34% av bolagets aktiekapital, som har förbundit sig att acceptera budet. Däribland bolagets största aktieägare, Acapital Cara Holdco AS och en grupp bestående av Johan Lindqvist, tidigare styrelseordförande, Dennis Höjer, tidigare VD, Niclas Hugosson, grundare och CPO i Carasent, och Jesper Jannerberg, tidigare VD.

”Vi är imponerade av omfattningen och kvaliteten på verksamheten som Carasent-teamet har byggt upp. Enligt vår uppfattning finns det en tydlig strategisk passform mellan Carasent och EG. Genom att kombinera krafterna från Carasent och EG kommer vi att kunna skapa en ännu starkare spelare inom hälso- och sjukvård och social omsorg. Det krävs stordrift för att till fullo fånga möjligheterna och vinna på den snabbt föränderliga marknaden. Vi tror därför att en kombination av Carasent och EG kommer att vara i de två företagens bästa intressen”, säger Mikkel Bardram, VD för EG.

INTE ÖVERENS OM DUE DILLIGENCE

EG inledde formell kontakt med Carasents styrelse den 4 april 2024 genom att skicka ett vägledande erbjudande med nyckelvillkoren för erbjudandet, skriver EG.

”EG och Carasents styrelse har hittills inte kunnat nå en överenskommelse för att EG ska påbörja sin due diligence. Styrelsen har bland annat krävt att EG förbinder sig att inte göra erbjudandet känt för aktieägarna i Carasent i det fall styrelsen slutligen beslutar att inte rekommendera erbjudandet”, skriver EG i pressmeddelandet.

”EG kan inte acceptera att begränsa sin möjlighet att låta aktieägarna själva överväga om de ska acceptera erbjudandet eller inte. EG har därför inte sett någon annan möjlighet än att tillkännage sin avsikt att lansera erbjudandet, samtidigt som de upprepar sin begäran till Carasents styrelse att låta EG genomföra en bekräftande due diligence utan onödigt dröjsmål. EG är av den bestämda uppfattningen att ett offentligt tillkännagivande av dess avsikt att lansera erbjudandet ligger i Carasents alla intressenters intresse, inklusive dess aktieägare, anställda och kunder.”

Aktien handlas i börsuppningen upp 32% till 18,90 NOK.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.