NGS företrädesemission tecknad till 146%

Bemannings- och rekryteringsbolaget NGS Groups företrädesemission tecknades till 146% med och utan företrädesrätt. Bolaget får därmed in 35 Mkr före kostnader.
NGS företrädesemission tecknad till 146% - NGS Group
Övertecknad. Intresset var stort för NGS företrädesemission som tecknades till ca 146%. Till vänster bolagets VD Erika Rönnquist Hoh.

NGS Group har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden blev 145,6%, varav 94,1% tecknades med stöd av teckningsrätter och 51,5% utan.

NGS tillförs därmed 31,8 Mkr efter emissionskostnader.

Emissionsguiden hissade tidigare en flagga, ”Nyckelpersoners investering”. Detta eftersom vi ansåg att det fanns blandade signaler från insynspersoner gällande deras investeringar i emissionen. Vissa ställde upp med stora belopp, andra med mycket blygsamma.

Det lyftes även fram som en positiv aspekt att NGS genom en riktad emission, vid sidan om företrädesemissionen, fick in nya starka ägare i form av nyckelpersoner från Prima Vård, som har meddelat att de vill ha ett aktivt ägande i NGS för att bidra med konkret värdeskapande.

Givet det positiva utfallet görs inga flaggförändringar i NGS kapitalanskaffning och Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av densamma.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.