EQT ökar förvaltat kapital till 132 miljarder

Riskkapitalbolaget EQT har ökat det avgiftsgenererande förvaltade kapitalet (FAUM) till 132 miljarder euro (119 miljarder) per 31 mars.
EQT ökar förvaltat kapital till 132 miljarder - INVESTERINGSBANKEN EQT
Foto: Amir Nabizadeh / TT

Vid årsskiftet var nivån 130 miljarder.

Det framgår av bolagets kvartalsredogörelse.

Totalt AUM uppgick till 242 miljarder euro (216 miljarder). Vid årsskiftet var nivån 232 miljarder.

Bruttoinflödet var 5 miljarder euro och drevs främst av stängda kapitalåtaganden i EQT X och EQT lnfrastructure VI.

EQT-fondernas totala investeringar under kvartalet uppgick till 4 miljarder euro (5 miljarder).

”lnvesteringsaktiviteten fortsatte i god takt, och med transaktioner såsom börsintroduktionen av Galderma förväntar vi oss att avyttringsaktiviteten gradvis kommer att öka. Samtidigt som den makroekonomiska miljön, finansieringsvillkoren och kapitalmarknadsaktiviteten har förbättrats fortsätter vi att noga följa geopolitiska risker och makroutvecklingen, däribland ränteläget, och är fortsatt fokuserade på värdeskapande”, säger VD Christian Sinding.

Han uppger också att samtliga tio nyckelfonder utvecklas enligt eller över plan, vilket betyder att bolaget är på väg att leverera enligt eller över avkastningsmålen som man har kommunicerat till sina kunder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.