Erik Selin köper storpost i Invisio

Igår den 15 januari rapporterade Lage Jonason till Finansinspektionens insynsregister att han den 10 januari sålt 800 000 aktier i Invisio Communications där han är styrelseledamot.

Aktierna såldes till kursen 125 kronor per aktie, en affär på 100 miljoner kronor. Affären gjordes utanför handelsplats. Försäljningen rapporterades även som ett flaggningsmeddelande idag.

Köpare av storposten är fastighetsmiljardären Erik Selin, erfar Dagens Industri. Det framgår av torsdagens utgåva av tidningen.

Erik Selin bekräftar för tidningen att han köpt en storpost i Invisio. Han fick upp ögonen för röstkommunikationsbolaget efter att ha sett en vd-presentation i Köpenhamn. Ett efterföljande samtal från bolagets mångårige storägare Lage Jonason ledde fram till investeringen.

“Men det är ett fantastiskt bolag, helt makalöst. De har det klustret med allt som har med hörsel att göra i Köpenhamn. De är helt världsledande på det, så det finns ju en logik att de ligger där. Fortsätter de att gå bra så är det klart att någon kan köpa det för en miljard dollar. Det är inga pengar om någon större drake vill köpa det”, säger Erik Selin till Dagens Industri.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här