Essity köper 75 procent av Abigo Medical

Hygien- och hälsobolaget Essity har tecknat avtal om att förvärva 75 procent av det svenska medicintekniska bolaget Abigo Medical.

Det köpta bolaget värderas i sin helhet till 900 miljoner kronor på skuldfri bas och omsatte cirka 403 miljoner kronor 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Medgrundaren Jan G. Smith kommer att behålla ett ägande om 25 procent i Abigo Medical. Han sitter också kvar som styrelsens ordförande.

“Förvärvet passar Essity strategiskt väl och stärker innovationskraften inom vår Medical Solutions verksamhet”, kommenterar Essitys vd Magnus Groth.

Abigo Medical utvecklar, tillverkar och marknadsför bland annat teknologin Sorbact, som är en kliniskt etablerad innovation för avancerad sårbehandling, uppger Essity vidare.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här