EU köper ytterligare 150 miljoner doser coronavaccin av Moderna

EU-kommissionen köper ytterligare 150 miljoner doser coronavaccin av det amerikanska bioteknikbolaget Moderna. De nya doserna kommer att levereras under tredje och fjärde kvartalet i år, enligt ett pressmeddelande.
EU köper ytterligare 150 miljoner doser coronavaccin av Moderna - coronavaccin-900
Foto: Sakchai Lalit/TT
Sammanlagt har EU nu köpt 310 miljoner doser för 2021. Med dagens avtal följer även en möjlighet att köpa ytterligare 150 miljoner doser som kan levereras under 2022.

”Europeiska kommissionen diskuterar förberedelser inför 2022 med oss, inklusive att ta itu med potentiella varianter, och kommissionen har option på ytterligare 150 miljoner doser för leverans 2022. Moderna har åtagit sig att outtröttligt arbeta för att ta fram boosterdoser mot relevanta varianter för att ta itu med denna globala pandemi”, kommenterar Stéphane Bancel, vd för Moderna, i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco