Europeiska lyxbolag rasar på Guccis svaga försäljning

Europeiska lyxaktier faller rejält på onsdagen. Det efter att lyxmodehuset Kering sagt att Guccis försäljning rasat med 20% under första kvartalet till följd av en svagare än väntad utveckling i Asien.
Europeiska lyxbolag rasar på Guccis svaga försäljning - Consumer Speding
Gucciväska. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar, File

Kering backar 13% på beskedet, och drar med sig bland annat Burberry, Richemont och LVMH som tappar 4,5, 3,8 och 2,4%.

Andra aktier som faller med över 1% inkluderar Hermes, Ferragamo och Moncler.

Nedgångarna kan samtidigt ses mot bakgrund av att de europeiska lyxbolagen gått starkt under de senaste två månaderna till följd av en motståndskraftig global tillväxt och förväntningar om räntesänkningar från centralbanker.

Vissa analytiker pekar på att det kan uppstå ytterligare kortsiktig press på aktierna ifall Federal Reserve skulle indikera att den första räntesänkningen kommer något senare än väntat.

”Sammantaget kan det finnas vissa kortsiktiga vinsthemtagningar men enligt vår uppfattning bör de vara kortlivade”, säger Joachim Klement, strateg på Liberum, till Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.