Evergrande återupptar byggande av flera projekt

Evergrande har återupptagit sitt byggande av nära ett dussintals projekt runt om i Kina. Meddelandet kommer bara kort efter att bolaget undvikit en konkurs. Det rapporterar internationella medier, däribland Business Insider.
Evergrande
Evergrandes huvudkontor.Foto: AP Photo/Ng Han Guan/TT
Evergrandes projekt pågår i sex olika städer runt om i Kina och meddelandet om att byggena återstartar skickade företaget ut via Wechat.

Evergrande har stressat upp världens marknader då företaget har haft svårigheter att få ihop sitt kassaflöde för att betala räntorna på sina skulder. Nästa räntebetalning är nu på fredag. Bolaget är världens mest skuldsatta inom sitt segment med över 300 miljarder dollar i skulder. Det har gjort att marknaden varit rädd för en konkurs och att det i så fall skulle skapa stora spridningseffekter.

Hur många av bolagets totalt 1 300 fastighetsprojekt runt om i Kina som är på paus är oklart. Aktien stiger under måndagens handel i Hongkong.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco