Evergrande-bolag har fortfarande inte betalat ränta på dollarobligationer

Jumbo Fortune Enterprises, ett samriskbolag som har kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrandes största onshore-enhet som delägare, har ännu inte betalat ränta på sina obligationer utfärdade i dollar. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.
Evergrande
Evergrande. Foto: AP Photo/Andy Wong/TT
Obligationsinnehavarna skulle ha fått betalningen på torsdagen den 3 oktober. Obligationen är på 260 miljoner dollar.

Enligt nyhetsbyrån kan detta indikera en betalningsinställning från Jumbos sida eftersom det saknas en så kallad ”grace period”, den period som man tillåts överskrida tidsfristen för betalningen så länge den realiseras under denna period. Reglerna tillåter också fem dagars försening på grund av administrativa skäl eller teknisk error.

Evergrande, som själva kämpar med att leva upp till sina obligationsåtaganden, har inte återkommit till nyhetsbyrån för en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets