Evergrande missade nya räntebetalningar på måndagen

Kinesiska skuldtyngda fastighetsutvecklaren Evergrande har inte betalat ränta till vissa ägare av dess obligationer utfärdade i dollar på måndagen. Det rapporterar Bloomberg News.
Evergrande
Evergrandes huvudkontor.Foto: AP Photo/Ng Han Guan/TT
Därmed har Evergrande för andra gången undgått att betala ränta i tid. Den första missen var förra månaden på två liknande obligationer.

Nyhetsbyrån skriver att det är oklart ifall Evergrande har meddelat investerarna vad man tänker göra kring räntebetalningen som skulle ha skett på måndagen. Bolaget har en respit (grace period) på 30 dagar på sina obligationer. Det betyder att man får missa tidsfristen för betalningen men måste se till att den sker inom den bestämda tidsperioden, i detta fall inom 30 dagar.

Förutom Evergrande har andra kinesiska fastighetsutvecklare också fått problem med att hantera sina skulder, vilket lett till besked om att räntebetalningar inte kommer att bli av i tid. Senast ut att meddela detta är Sinic Holdings som har en räntebetalning den 18 oktober på en obligation på 250 miljoner dollar.

Problemen inom Kinas fastighetssektor har fått myndigheterna att inleda en utredning av landets statliga banker, försäkringsbolag och kredithanteringsbolag. Detta är den första granskningen på sex år i syfte att utrota korruptionen inom finanssektorn.