Evergrande misslyckas med försäljning av skyskrapa i Hongkong för 1,7 miljarder dollar

Kinesiska statligt ägda Yuexiu Property har dragit sig ur en föreslagen affär att köpa fastighetsutvecklaren Evergrandes huvudkontor i Hongkong för 1,7 miljarder dollar. Det uppger två insatta personer för Reuters.
Evergrande
Evergrande. Foto: AP Photo/Andy Wong/TT
Den misslyckade försäljningen är ännu ett bakslag för skuldtyngda Evergrande som är i akut behov av att sälja tillgångar för att återbetala lån. Bolaget har utestående lån på drygt 300 miljarder dollar och har redan missat tre omgångar av räntebetalningar på sina internationella obligationer

Yuexiu, som är baserad i Guangzhou i södra Kina, var nära att slutföra en affär i augusti att förvärva den 26 våningar höga skyskrapan China Evergrande Centre i Hongkong som har tjänat som Evergrandes lokala huvudkontor, uppger källorna.

Affären misslyckades dock efter att Yuexius styrelse oroat sig över att Evergrandes olösta skuldproblem riskerade att skapa potentiella problem för att slutföra transaktionen smidigt.

Evergrande köpte byggnaden i Hongkong för motsvarande 1,6 miljarder dollar 2015.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco