Evergrandes storägare rusar på utköpsbud

Den kinesiska skuldtyngda fastighetsutvecklaren Evergrandes storägare Chinese Estates har fått ett utköpsbud. Aktien rusade som mest 32 procent på torsdagen, rapporterar Reuters.
Evergrande
Evergrande. Foto: AP Photo/Ng Han Guan/TT
Det är Chinese Estates ägarfamilj som vill ta företaget privat för 1,91 miljarder hongkongdollar, motsvarande 2,2 miljarder kronor. Det presenterade budet har en premie på 38% mot senaste stängningskursen.

Chinese Estates var Evergrandes näst största ägare men har under de senaste månaderna reducerat exponeringen från 6,5% till 4,4%. Man har flaggat för en fullständig exit från Evergrande som väntas leda till en investeringsförlust på totalt 10,4 miljarder hongkongdollar, motsvarande 11,8 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets