Fingerprint Cards delar upp affärsområden i två helägda dotterbolag

Teknikbolaget Fingerprint Cards har som tidigare kommunicerat genomfört en strategisk översyn av verksamheten och beslutat att separera sina två affärsenheter i två dotterbolag, för att maximera tillväxt och vinstmöjligheterna. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Fingerprint Cards delar upp affärsområden i två helägda dotterbolag - WEB_INRIKES
Foto: Thomas Johansson / TT
De två separata dotterbolaget kommer vara Fingerprint Technology Company, som är tidigare Mobile business-enheten, samt Fingerprint Cards Switzerland, som är tidigare Payments & Access-verksamheten.

Ted Hansson kommer bli ny VD för Fingerprint Technology Company som framöver är baserat i Shanghai, medan Michel Roig tillsätts som vd för Fingerprint Cards Switzerland, med bas i Schweiz.

Fingerprint Cards koncernchef Christian Fredriksson uppger att en uppdelning kommer gynna samtliga intressenter då det skapar en tydligare och effektivare verksamhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.