Grönt ljus för Astra Zenecas vaccin – för personer över 65 år

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Astra Zenecas coronavaccin åter börjar användas i Sverige på personer på 65 år och äldre. Det framgår av ett pressmeddelande.
Astra Zenecas coronavaccin.
Foto: Johan Nilsson / TT

Rekommendationen ges mot bakgrund av att de biverkningar som vaccinet gett personer har drabbat de som är yngre än 65 år.

”Vaccinet gör mycket stor nytta för de äldre, många blir svårt sjuka i covid-19 varje dag. Samtidigt har vi inte sett risk för de här sällsynta och allvarliga biverkningarna hos äldre. Det är bakgrunden till att vi häver pausen för personer över 65 år”, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Samtidigt förlänger den danska regeringen pausen med Astra Zenecas vaccin till mitten av april, erfar TV2.

Enligt uppgift förlängs pausen till och med vecka 15, eftersom det fortsatt saknas svar från utredningar om eventuell koppling mellan vaccinet och blodproppar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets