Folksam köper fler Göteborgskåkar

Folksam förvärvar fyra kontorsfastigheter i centrala Göteborg av redarfamiljen Stena för totalt 1,63 miljarder kronor.

Förvärvet omfattar fyra fastigheter belägna i Göteborgsstadsdelarna Gårda och Stampen, däribland Gröna Skrapan. Total uthyrningsbar kontorsarea är drygt 36 000 kvadratmeter. Köpare är både Folksam Liv och Folksam Sak.

– Investeringen ger oss en bra bas för fortsatt expansion och engagemang när det gäller kontor i Göteborg, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet, i pressmeddelandet.

Foksams satsning på fastighetsägande i Göteborg inleddes med ett första förvärv av en kontorsfastighet i våras.

Folksam tillträder de nyförvärvade Göteborgsfastigheterna i dag, den 27 december.

Folksams totala förvaltade fastighetsportfölj är nu värd omkring 33 miljarder kronor och Folksamgruppen har som mål att ytterligare öka fastighetstillgångarna under de närmsta åren.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här