Google blir skedtillverkare

Google har köpt ett företag vars skedar dämpar skakningar och förhindrar spill när man äter.

Förra året presenterade det amerikanska företaget Lift Labs en sked som kan göra livet enklare för personer med handskakningar, exempelvis de som drabbats av Parkinson.

Skeden heter Liftware Spoon och har inbyggda rörelsesensorer som registrerar handens skakningar. Via en mikrokontroller styrs sedan små motorer som blixtsnabbt rör skeden vertikalt och horisontellt i motsatt riktning mot skakningarna och då stabiliserar skeden.

Nu har Google köpt Lift Labs som ska integreras i Googles division Life Sciences som utvecklar medicinska produkter.

Vid sidan av affärsintresset har Googles medgrundare Sergey Brin ävet ett personligt skäl att satsa på Liftware Spoon. Hans mamma lider av Pakinson och till New York Times sade han för några år sedan att hans egna odds för att drabbas av sjukdomen är 50-50. Det var en kommentar till att han då donerade pengar till en stor studie av sjukdomen.

Hur mycket han fick ge för att förvärva Lift Labs har inte offentliggjorts.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets