Han blir ny chefsekonom på Swedbank

Mattias Persson blir ny chefsekonom på Swedbank och global chef för makroanalys. Det skriver Swedbank i ett pressmeddelande.

Mattias Persson är filosofie doktor i nationalekonomi med inriktning mot finansiell ekonomi, och kommer närmast från en roll som chefekonom och chef för ekonomisk analys på Riksgälden.

“Mattias har stor erfarenhet av områden som är centrala i vårt analysarbete och för våra kunder, jag tänker särskilt på finansmarknadsfrågor, finansiell stabilitet och hållbarhetsfrågor. Mattias är dessutom mycket duktig på att sprida komplex kunskap till en bred publik, han kommer att leda det befintliga teamet på ett utmärkt sätt”, säger Ola Laurin, chef Stora företag & institutioner på Swedbank i en kommentar.

Mattias Persson börjar på Swedbank senast i september.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.