Han blir ny vd för Itab

Itab har utsett Andréas Elgaard till ny vd. Andréas Elgaard är för närvarande Global Programme Manager på Inter Ikea Group, med ansvar för att leda den digitala transformationen av Ikeas värdekedja.

Han var under många år globalt lönsamhetsansvarig för ett av Ikeas största affärsområden innefattande produktion, inköp, logistik, produktutveckling, försäljning och positionering av Ikeas köks-, matplats- och vitvaruaffär.

Andréas Elgaard tar över som vd efter Ulf Rostedt som avslutar sin anställning enligt vad som kommunicerats den 6 februari 2019. Ulf Rostedt kvarstår som vd fram till att Andréas Elgaard tillträder den 1 september 2019 och kommer därefter att vara disponibel för bolaget under en övergångsperiod.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.