Hexatronic ingår låneavtal på 500 miljoner

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic har ingått ett avtal avseende en ny senior lånefacilitet om 500 miljoner kronor med sina befintliga långivare Danske Bank, SEB och Svensk Exportkredit.
Hexatronic ingår låneavtal på 500 miljoner - Hexatronic

Lånefaciliteten är en ny facilitet inom ramen för det befintliga avtalet och föremål för samma kreditdokumentation och kovenanter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med lånefaciliteten är att refinansiera 500 miljoner av det som idag är upplånat under Hexatronics nuvarande revolverande kreditfaciliteter, vilket skapar finansiell flexibilitet. Eftersom den nya lånefaciliteten kommer att användas till att refinansiera de befintliga revolverande kreditfaciliteterna påverkar det inte bolagets nettoskuld eller skuldsättningsgrad.

Vid utgången av det tredje kvartalet uppgick skuldsättningsgraden till 1,8 gånger.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.