Hexicons notering kraftigt övertecknad

Vindkraftsteknikbolaget Hexicons erbjudande inför noteringen på First North på fredagen blev kraftigt övertecknat, enligt ett pressmeddelande.
Hexicon
Foto: Hexicon
Bolaget hade ställt ut 100 miljoner aktier till teckningspriset 3 kronor per aktie och inbringar därmed 300 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader.

Hexicon har också åtagit sig att emittera aktier under en övertilldelning och om denna utnyttjas till fullo drar man in totalt cirka 345 miljoner kronor.

”Vi är väldigt stolta över det stora intresse som visats för Hexicon under hela noteringsprocessen. Genom den nyemission som genomförs i samband med noteringen är vi väl rustade att fortsätta expandera vår marknadsnärvaro samt vidareutveckla vår projektportfölj och teknologi. Flytande vindkraft kommer vara en viktig del av framtidens energiförsörjning, och Hexicon ska vara en central kraft i den rörelsen. Vi ser mycket fram emot den fortsatta resan tillsammans med våra gamla och nya aktieägare”, kommenterar VD Marcus Thor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.