Hopp om handelslösning lyfter Asienbörserna

USA och Kina är preliminärt överens om en vapenvila i sin handelsdispyt inför mötet mellan ledarna Donald Trump och Xi Jinping vid G20-mötet i helgen.

Handelskonflikten är dock inte något som kommer lösas i helgen och förhandlingarna kommer troligen att fortsätta efter lördagens möte, vilket kan få optimismen hos investerare att vara kortlivad, skriver Bloomberg News.

För sex veckor sedan kom ledarna inte överens då de båda har fundamentalt olika syner på omvärlden, något som Bloomberg om något menar har ökat sedan dess.

Fastlandskina låg i täten för börsuppgången på torsdagen, tätt följt av Taiwan.

Bland enskilda aktier rusade displaytillverkaren Japan Display över 18 procent på Tokyobörsen efter nyheten om att Apple ska investera 100 miljoner dollar i bolaget, rapporterade Reuters med hänvisning till tidningen Asahi. Även fordonssektorn steg något tillsammans med teknikbolag generellt i Asien.

Vinsterna i kinesiska industriföretag sjönk 2,3 procent under januari-maj, jämfört med samma månader föregående år, rapporterade den kinesiska statistikbyrån.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här