Intel miljardsäljer enhet inom NAND-minnen

Det har nu bekräftats att Intel säljer sin verksamhet inom flashminnen till sydkoreanska SK Hynix för 9 miljarder dollar i kontanter. Under måndagskvällen skrev Wall Street Journal att en affär var på gång.
Intel
Foto: Richard Drew /TT
SK Hynix köper merparten av Intels minnesverksamhet, exkluderat för produkter under varumärket Optane som Intel behåller. Optane används framför allt i datacenter.

Genom affären blir SK Hynix världens näst största tillverkare av så kallade NAND-minnen, men en marknadsandel på över 20 procent. Marknaden domineras av Samsung som har drygt 31 procent.

Intel planerar att använda likviden från försäljningen till att främja långsiktiga tillväxtområden och nämner bland annat artificiell intelligens och 5G.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco