Jeff Bezos säljer återigen aktier i Amazon

E-handelsjätten Amazons grundare och nuvarande ordförande Jeff Bezos har rapporterat nya aktieförsäljningar i bolaget.
Jeff Bezos säljer återigen aktier i Amazon - 95th Academy Awards – Vanity Fair Oscars Party
Den amerikanske dollarmiljardären Jeff Bezos anländer till Vanity Fair Oscar Party förra året. Nu har Amazon-grundaren fortsatt att sälja aktier. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Av inlämnade dokument framgår det att Jeff Bezos återigen gjort en stor försäljning och sålt mer än 14 miljoner aktier för runt 2,37 miljarder dollar. Försäljningarna ska ha börjat förra veckan och avslutats under gårdagen.

Bezos har under de senaste veckorna gjort flera stora försäljningar i Amazon. Amazon-grundaren har tidigare meddelat att han planerar att sälja 50 miljoner aktier i Amazon, enligt en försäljningsplan som ska slutföras senast den 31 januari 2025.

I och med den senaste försäljningen har Bezos nu nått planens mål om 50 miljoner sålda aktier, skriver CNBC.

Jeff Bezos avgick som vd för Amazon under 2021 för att ägna mer tid åt andra projekt, bland annat rymdföretaget Blue Origin och filantropi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets