JP Morgan ser bra tillfälle att investera i asiatiska aktier

JP Morgan anser det vara ett bra tillfälle att handla på sig asiatiska aktier och en av bankens aktiestrateger föredrar särskilt bolag som är känsliga till ränteförändringar, såsom bankaktier. Det uppger aktiestrategen Mixo Das i en intervju i CNBC.
JP Morgan ser bra tillfälle att investera i asiatiska aktier - asien-borsfall-900
Foto: Andy Wong/TT
Aktiestrategen uppger att den asiatiska marknaden har släpat bakom USA där nya högstanivåer har nåtts på börsen, samt att investerarnas positionering i Asien för tillfället är på extremt låga nivåer.

Det i kombination med att värderingarna på asiatiska bolag har kommit ner ser Das som ett bra inköpsläge, då momentumet kan skifta till uppsidan i Asien framöver.

I samband med att inflationsförväntningarna ökat favoriserar strategen bland annat bankaktier, då de är känsliga och kan gynnas av ränteförändringar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG