K-Fastigheter vill ta in 300 miljoner till 35% premie

Fastighetsbolaget K-Fastigheter utreder förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission av konvertibler för 300 miljoner kronor.
K-Fastigheter vill ta in 300 miljoner till 35% premie -
Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter, framför huvudkontoret i Hässleholm. Foto: Christian Örnberg/BILDBYRÅN

Konvertiblerna väntas löpa med en fast årlig räntekupong på 6% med kvartalsvis utbetalning i efterskott. Vid utnyttjande av konverteringsrätten kommer man att kunna erhålla nya B-aktier. Den initiala konverteringskursen väntas fastställas till lägst 24,75 kronor, vilket motsvarar en premie på cirka 35% jämfört med senaste stängningskursen. Konvertiblerna förfaller i mars 2027.

Konvertiblerna kommer att erbjudas till svenska och internationella investerare genom ett öppet anbudsförfarande.

Bolaget avser att använda nettolikviden från emissionen till att refinansiera befintliga skulder samt öka det finansiella handlingsutrymmet för byggstarter och byggrättsförvärv.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.