Kamprad investerar i Handiscover

Familjen Kamprads stiftelse Entrepenörinvest kliver in i Handiscover, framgår av ett pressmeddelande.

Handiscover är en tjänst som förmedlar semesterboenden för människor med begränsad rörlighet. Den lanserades 2015.

Nu tar tjästen in sex miljoner och expanderar i Europa. Kapitalet kommer bland annat från Entreprenörinvest Sverige, som ägs av Familjen Kamprads stiftelse.

– Vi ser att resemarknaden växer snabbt och att alla vill resa, även människor med begränsad rörlighet. Handiscover är inte bara en sympatisk tjänst, vi tror också att det är en väldigt bra affärsidé. Dessutom är personerna bakom bolaget dedikerade och har mycket relevant erfarenhet, säger Eva Nyvaller, vd på Entreprenörinvest som ägs av Familjen Kamprads stiftelse.

Utöver Entreprenörinvest har tidigare investerare, bland andra Almi Invest och affärsänglar, också gått in med nytt kapital.

Ett år efter starten har svenska Handiscover vuxit kraftigt och är nu världens största bokningssajt för anpassade semesterboenden. De förmedlar i dag mer än 4 000 boenden i 37 länder.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.