Kamprads valutatajming – säljer villan i Schweiz

Ikea-grundaren Ingvar Kamprad säljer sin villa i Schweiz och kan därmed tjäna miljoner på den kraftigt stärkta kursen för schweizerfrancen i förra veckan.

Den 89-årige miljardären Ingvar Kamprad flyttade hem till småländska Älmhult förra året. Nu har han lagt ut sin villa i Schweiz till försäljning, rapporterar tidningen Blick.

Utgångspriset är satt till 4 miljoner schweizerfranc vilket i skrivande stund motsvarar 38 miljoner kronor. Hade det varit för knappt en vecka sedan hade utgångspriset motsvarat 31,5 miljoner kronor.

Det beror på att den schweiziska centralbanken, Swiss National Bank, beslutade att överge sitt valutagolv den 15 januari i år. Nyheten fick till följd att schweizerfrancens kurs stärktes kraftigt. Gentemot den svenska kronan har schweizerfrancen blivit drygt 20 procent dyrare sedan den 14 januari.

Se bostadsannonsen till Kamprads villa här.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.