Kinesisk spelfirma betalade 19 miljoner för Buffett-lunch

Auktionen rörande att få äta lunch med miljardären tillika investerargurun Warren Buffett är nu avgjord. Och det kostar på. Om du vill ha en garanterad lunch får du slanta upp över 19 miljoner kronor.

Investerarveteranen håller en årlig auktion för en lunch via eBay. Kapitalet som inkommer vid lunchen går till stiftelsen Glide, en organisation som arbetar för att bryta fattigdom. Pengarna går till hemlösa i San Francisco, enligt NBC.

Budgivningen startade vid 25.000 dollar, men gick snabbt upp. Totalt inkom det 76 stycken bud. Vinnaren får betala 2.345.678 dollar för lunchen. Det motsvarar cirka 19,3 miljoner kronor. Budet var var högre än fjolåret men fortfarande lägre än 2012 års auktion då vinnaren fick betala 3.456.789 dollar.

Vem är det som vann? Det var ett kinesiskt spelutvecklingsbolag, Dalian Zeus Entertainment, som får betala lunchen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco