KKR stänger fond vid 8 miljarder dollar

I ett tufft klimat för resning av fonder har KKR stängt sin sjätte och största europeiska fond vid 8 miljarder dollar.
KKR stänger fond vid 8 miljarder dollar - George Roberts KKR
George Roberts, medgrundare av KKR och co-executive chairman

Höjda räntor skakar även om riskkapitalbolagen. Efter flera år med nya rekord av fondresningar är klimatet kärvare. ”Med tanke på att många riskkapitalbolag bara ökat sina fondstorlekar hela tiden så går inte matematiken ihop”, sa en riskkapitalist nyligen till Affärsvärlden.

Private equity-jätten KKR tuffar dock vidare och har stängt sin sjätte och största europeiska fond vid 8 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande.

Fonden kommer att inrikta sig på investeringar i utvecklade ekonomier i Västeuropa.

”Att samla in den här fonden i nuvarande marknadsmiljö visar på investerarnas starka förtroende för vårt europeiska team och vår europeiska plattform, och vår långa erfarenhet av att leverera värde och enastående resultat”, kommenterar Alisa Amarosa Wood, partner på KKR.

KKR förvaltar tillgångar på drygt 28 miljarder dollar genom sin europeiska private equity-plattform.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.