Klarnas VD försvarar den höga värderingen

Betalningslösningsbolaget Klarna värdering på 390 miljarder kronor försvaras av VD Sebastian Siemiatkowski, men han medger att det är kapitalmarknadens nya förväntningar som fått honom att byta från dyrköpt tillväxt till stramare kostnadskontroll. Det säger han i en intervju med Di.
Sebastian Siemiatkowski, grundare och storägare I Klarna.
Sebastian Siemiatkowski, grundare och storägare I Klarna Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Klarna sjösatte förra veckan ett omfattande sparpaket där 10% av personalstyrkan globalt får lämna. Klarna har även förhandlat med vissa anställda om frivilliga uppsägningar mot avgångsvederlag på tre månadslöner.

Beskedet kommer i samma veva som det kommer uppgifter om att Klarna vill ta in nytt kapital, vilket då kan tvingas ske till en klart lägre värdering. Källor uppger ett värderingsfall på minst 30%, vilket i så fall innebär en värdering av Klarna på 300 miljarder kronor.

Klarna gjorde förlust på 7,1 miljarder kronor under 2021. Första kvartalet i år var minusresultatet 2,6 miljarder kronor, fyra gånger mer än samma period förra året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets